Elke kaart heeft een puntenwaarde, waarbij de kaarten 2 tot en met 10 hun nominale waarde waard zijn, en plaatjeskaarten (Boer, Vrouw en Heer) elk 10 punten waard zijn. De Aas is een speciale kaart die 1 of 11 punten waard kan zijn, afhankelijk van wat voordeliger is voor de speler.

Het spel begint wanneer de dealer twee kaarten uitdeelt aan elke speler en aan zichzelf, waarbij een van de kaarten van de dealer naar beneden ligt (ook wel de hole card genoemd). De speler heeft dan de optie om te “hitten” en een andere kaart te ontvangen of “stand” te houden en zijn huidige hand te behouden. De speler kan doorgaan met hit totdat hij besluit te passen of zijn hand een totaal van 21 overschrijdt, waarna hij “bust” wordt en het spel verliest.

Zodra alle spelers hun beurt hebben voltooid, zal de dealer hun hole card onthullen en moet hij blijven kaarten totdat ze een hand hebben die in totaal 17 of hoger is. Als de dealer kapot gaat, winnen alle overgebleven spelers. Als de hand van de dealer hoger is dan de handen van de spelers zonder busting, wint de dealer. Als de hand van de speler hoger is dan die van de dealer zonder busting, wint hij.

Naast de basisregels zijn er verschillende varianten van het spel die extra elementen van strategie en complexiteit kunnen toevoegen, zoals het splitsen van paren, verdubbelen en het afsluiten van een verzekering tegen de dealer die een blackjack heeft. Over het geheel genomen is blackjack een spannend en snel spel dat al generaties lang favoriet is onder casinobezoekers.

Comments are closed.